REACTIES

      9.0/10  ‘Duidelijkheid!’

Geplaatst door Keith (30 jaar) uit Woudenberg

“Het grootste verschil is dat ik voor het traject niet specifiek wist op welke vacatures ik wilde zoeken / solliciteren. En er een groot grijs gebied was, waar ga je gelukkig van worden? Door het traject heb je veel meer duidelijkheid en rust om te gaan zoeken. Ook heb je door het uitvoeren van de andere testen en de verdieping in de gesprekken met een neutraal iemand voor jezelf gewoon weer helder voor de geest wat je wil en waar je voor staat. En waardoor je dus ook echt gericht kan gaan zoeken in vacature teksten, naar wat jij leuk vind. De grootste winst voor mij persoonlijk zit hem in het feit dat ik bepaalde werk periodes bij mijn huidige werkgever los ben gaan zien van mijn eigen kwaliteiten waar ik me hier eerst te veel door liet leiden, en deze periodes heb kunnen afsluiten. Dank hiervoor.

Peter stelt je vanaf het eerste moment op je gemakt, is een goede luisteraar en oprecht geïnteresseerd! Hij heeft echt persoonlijke aandacht voor je, en ik kon de snelle reacties altijd erg waarderen!”


      8.0/10  ‘Ik begrijp mezelf nu meer.’

Geplaatst door Danique (24 jaar) uit Amersfoort

“Na het doorlopen van het traject, merk ik dat ik anders ben gaan nadenken over wie ik ben en wat ik wil.
Ik snap nu waarom ik bepaalde aspecten heel erg lastig vind en waarom andere aspecten mij meer liggen.
Ook weet ik nu dat een goede sfeer erg belangrijk is voor mij en de baan zelfs kan maken of breken.
Vóór het traject had ik gehoopt dat het traject mij zou helpen om te vinden wat ik zou móeten doen, terwijl ik na het traject door heb dat er veel meer mogelijkheden zijn, maar dat ik minder vanuit 1 mogelijkheid moet denken. Ook heeft het anders zoeken op bijvoorbeeld Linkedin mij erg geholpen om meer mogelijkheden te creëren voor mijzelf. Ik zou DC Loopbaanbegeleiding zeker aanbevelen aan anderen om meer over jezelf te weten komen en uit te kunnen zoeken wat je belangrijk vindt in het leven. Uiteindelijk is het belangrijk om iets te doen wat bij jezelf past en niet iets te doen omdat anderen vinden dat je dat moet doen.”


      9.0/10  ‘Ik heb weer regie over mijn loopbaan.’

Geplaatst door Jim (34 jaar) uit Ridderkerk

“Ik heb het gevoel dat ik nu weer de regie over mijn loopbaan heb in plaats van dat mijn werkgever dit bepaald. Iedereen zou van tijd tot tijd moeten reflecteren op zijn/haar loopbaan. Bij DC Loopbaanbegeleiding kan dit in een persoonlijke aanpak waar er uitgebreid aandacht is voor jouw situatie.”


      10/10  ‘Was toe aan iets anders wat je meer waarde geeft in het leven!’

Geplaatst door Wijnand (44 jaar) uit Oude Tonge

“Nu bijna 16 jaar bij het zelfde bedrijf gwewerkt, had het gevoel dat het op was. Was aan iets anders toe wat je ook meer waarde geeft in het leven! Ik heb zelfkennis en inzicht gekregen in kansen die je zelf niet ziet in een bepaalde baan , wat voor je zelf onmogelijk lijkt. Vind echt dat je die 10 verdient ! Vindt dat je echt veel geduld hebt. Echte goede ondersteuning en deskundig advies!

Vorige week vrijdag contract getekend bij de nieuwe werkgever! Afgelopen maandag ontslag genomen bij m’n baas. Het is heel bijzonder verlopen, heel veel dank!”


      9.9/10  ‘Ik merk dat ik onzeker ben geworden in mijn loopbaankeuzes.’

Geplaatst door Suzanne (28 jaar) uit Amersfoort

“Ik ben vooral zelfverzekerder geworden in mijn keuzes en durf er nu echt voor te gaan. Concreet heeft dit ertoe geleid dat ik als zzp’er ga beginnen en een eerste grote opdracht heb gekregen die enorm goed bij me past. Verder heb ik mijn politieke interesse weer opgepakt. DC Loopbaanbegeleiding heeft me geholpen om te durven gaan voor mijn passies. De goede en diepe gesprekken met Peter hebben me meer zelfvertrouwen gegeven om te kiezen voor waar ik echt blij van word. Doordat ik mijn mindset veranderde leek ook alles ineens op zijn plek te vallen en kwamen precies de uitdagingen op mijn pad die bij me passen. Doordat ik de juiste vragen kreeg en hierdoor aan het denken werd gezet kwam het vertrouwen in mezelf terug om te gaan voor wat goed voelt en me energie geeft. Dank je wel Peter voor de fijne gesprekken en de hulp die je me hebt gegeven!”


      8.0/10  ‘Ik ging altijd voor de veilige keuze.’

Geplaatst door Gert (31 jaar) uit Putten

“Voor het traject wist ik echt niet meer waar ik het precies zoeken moest. Ik ging altijd voor de veilige keuze en daar bleef ik jaren in hangen. Nu weet ik dat ik meer de praktische/technische kant op moet. Gezien mijn achtergrond niet de meest logische keuze in eerste instantie, maar hier heeft wel altijd mijn interesse gelegen. Als je vastloopt of er zelf gewoon niet meer uitkomt, ga dan naar Peter/DC Loopbaanbegeleiding, die helpt je in de juiste richting. Uiteindelijk moet je zelf de stap natuurlijk nemen, maar het heeft mij heel erg geholpen toen ik wist welke stap ik moest nemen.”


      8.0/10  ‘Waar liggen mijn kwaliteiten en kansen?.’

Geplaatst door Lisa (24 jaar) uit Ede

“Het is fijn dat er nu in kaart is gebracht wat mijn sterke/minder sterke kanten zijn en in welke branche(s) ik zou kunnen gaan werken/op mijn plek ben. Ook heb ik heel veel praktische tips gekregen mbt het solliciteren (CV, open sollicitaties etc.) Bij DC Loopbaanbegeleiding is er veel oog voor je eigen wensen/dromen en je persoonlijkheid. Ook werd er tijdens het proces – buiten de gesprekken om – veel meegedacht. Dat heeft me veel praktische (sollicitatie)tips opgeleverd!”

Later:

“Inmiddels kan ik melden dat ik een nieuwe baan heb!! Vanaf 1 oktober mag ik aan de slag bij …….. als hoofd- en eindredacteur voor 40 uur! Erg fijn dus dat het allemaal zo snel is gegaan en dat ik ook een leuke, nieuwe baan in het vooruitzicht heb! Heel erg bedankt nog voor alle tips/het meedenken!”


      10/10  ‘Help me weer op het goede spoor!’

Geplaatst door Robert (33 jaar) uit Barneveld

“Het traject heeft inzicht gegeven waar mijn kracht/ capaciteiten liggen. Daarnaast heeft Peter een mooi profiel geschetst van wie ik nu eigenlijk precies ben. Dit wil ik gebruiken om te gaan solliciteren bij bedrijven. Dus echt een aanrader, Peter neemt alle tijd voor je en geeft je het gevoel zijn tanden er gelijk in te zetten. Peter heeft beloofd dat ik tevreden de deur zou uitlopen en dit heeft hij dan ook meer dan waar gemaakt. Daarnaast kan ik het iedereen aanbevelen om d.m.v. reflectie eens kritisch naar je zelf en je werkzame leven te kijken.”


      10/10  ‘Het is net een droom, maar dan wel een echte!’

Geplaatst door Kees (52 jaar) uit Barneveld

“Donderdag 14 februari heb ik het tweede sollicitatiegesprek gehad en dat was best pittig, ik moest m’n kop er goed bijhouden door de vragen die gesteld werden maar heb ook zelf veel kunnen vragen. Al met al ging het redelijk goed maar wist niet hoe het zou aflopen eerlijk gezegd. De volgende werd ik gebeld dat ik het was geworden! Afgelopen dinsdag heb ik het contract getekend. Ik ben zo blij en verwonderd dat ik de baan heb gekregen. Het is net een droom, maar dan wel een echte 😁!
In wil jou ook ontzettend bedanken voor de waardevolle gesprekken, het advies en de richting die je mij gewezen hebt. En niet te vergeten de adviezen en feedback rondom de sollicitatiegesprekken. Het gaf me houvast en heb er veel aan gehad. Vooral dat je schreef: “dit is wat voor jou, dit kan je”, heeft mij echt gestimuleerd om door te zetten en er voor te gaan.”


      10/10  ‘Benieuwd naar een passend traject naar een andere baan.’

Geplaatst door Gerbert (28 jaar) uit Woudenberg

“Ik heb beter inzicht in mijn persoon (wat zijn mijn sterke en zwakke punten, wat voor type baan past bij mij). En ik heb beter inzicht in wat voor kwaliteiten er voor de banen die in gedachten had gevraagd worden. En je hebt me geholpen om ook verder te kijken, waardoor ook andere typen banen in zicht kwamen. En het waren gewoon prettige gesprekken.

Peter helpt je om echt diep te graven wie je bent, wat je zwakke en sterke kanten zijn en welke baan daar goed bij zou passen. Hij is positief kritisch; hij kijkt bijv. ook naar de nadelen van een bepaalde baan.”


      8.0/10  ‘Ik heb geen afgeronde opleidingen en een laag zelfbeeld.’

Geplaatst door Marion (54 jaar) uit Ederveen

“Vooraf was ik vooral bezig met wat er mis was gegaan, met wat ik niet heb en niet ben. Ik zag weinig mogelijkheden voor mezelf en dacht dat ik overal te laat/oud voor was. De gesprekken hebben me erg goed gedaan en me ook inzichten gegeven in zaken waarvan ik me niet bewust was. Bijvoorbeeld die prikkelgevoeligheid heb ik nooit serieus genomen, maar ik heb geleerd hier nu wel aandacht voor te hebben en meer voor mezelf op te komen. Verder heb ik ontdekt dat ik mijn tekortkomingen beter kan omarmen dan wegstoppen en dat ik me daardoor ook meer openstel voor anderen. Je wordt geholpen om eerlijk en objectief naar jezelf te kijken waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij je persoonlijkheid.”


      9.0/10  ‘Ik zat voor mijn gevoel tegen een bore-out aan’.

Geplaatst door André (41 jaar) uit Noordeloos
“Ik liep steeds meer vast in mijn huidig werk doordat ik er geen uitdaging in zag en het ook niet helemaal bij mij pastte. Zat voor mijn gevoel tegen een bore-out aan met klachten die daarbij passen.
Door dit traject heb ik inzicht gekregen op diverse gebieden: persoonlijk, werk en solliciteren. Mede dankzij het traject heeft het mij uiteindelijk een nieuwe baan opgeleverd! Vooral dat het niet alleen gericht is op werk, maar ook op jou als persoon, vind ik een grote plus!

De gesprekken hadden wat mij betreft wel wat langer mogen duren. Zeker als je meerdere gesprek onderwerpen hebt vaak net iets te kort. Verder een hele fijne, gezellige en eerlijke organisatie die verder kijkt dan werk alleen, die je op zowel werk als persoonlijk vlak verder kan helpen.”


      10/10  ‘Ik zat als het ware ‘vastgeroest’.

Geplaatst door Miranda (27 jaar) uit Barneveld
“Ik zat als het ware ‘vastgeroest’. Voor het loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding twijfelde ik vooral of het wel een goede stap zou zijn. Wat ik wel wist is dat ik mezelf wilde gaan ontwikkelen, ik wilde iets nieuws en wat doen met mijn leven maar ik had geen idee hoe, wat en waarin precies. Voor mij heeft het opgeleverd dat ik nu weet dat ik meer kan, wat mijn valkuilen zijn en in elke richtingen ik mezelf het beste zal kunnen gaan ontwikkelen. Inmiddels heb ik al een nieuwe baan met veel uitdaging waar ik veel zal gaan leren in de toekomst. Ook met vragen over mijn sollicitatieprocedure kon ik bij jullie terecht. In de gesprekken werd ik geconfronteerd met mijn, goede maar ook mijn zwakke, punten. Centraal in alle gesprekken stond ik zelf als persoon en vanuit daar werd verder gekeken. Niet al meteen vanuit mijn ‘kunnen’. Daar ben ik blij om. Ik ben opnieuw naar mezelf gaan kijken. Het is fijn om persoonlijk ontvangen en behandeld te worden. Het gevoel krijgen dat je belangrijk bent en geen nummer is voor mij ook belangrijk.”


     8.0/10  ‘De vragen die ik had zijn beantwoord.’

Geplaatst door Wilco (44 jaar) uit Putten
“Voor het traject was ik veel behoudender wat stappen ondernemen betreft.
Ik durf nu een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het is me nu duidelijk wat ik eventueel nog zou kunnen gaan doen. de vragen die ik had zijn beantwoord.

Het was een goede duidelijke leerschool, het geeft je handvatten om je talenten en mogelijkheden te ontdekken/ontwikkelen.”

Later:

“Goed nieuws vanuit mijn kant. Na drie gesprekken die ik gehad heb met leidinggevenden heb ik besloten om te blijven.. Er is mij toegezegd om de opleiding te doen en ik mag tweemaal op de beurs staan om
onze producten aan de man te brengen.
AL met al wel een heftige periode maar die ik nu achter me kan laten.
Het gesprek met andere baan die ik had getekend is in goed overleg uitgesproken.
Dank voor al je feedback die ik zeker gebruikt heb.”


      10/10  ‘Ik ga nu iets doen waar echt mijn hart ligt!’

Geplaatst door Femke (35 jaar) uit Amersfoort
“Ik heb vooral gemerkt dat ik meer naar mijn ‘eigen ik’ leer te luisteren. Hiermee bedoel ik dat ik meer luister naar wat ik eigenlijk wil en dat ik dit ook durf toe te laten. Ook al heeft dit financiële consequenties of vind mijn omgeving daar wat van. Het is fantastisch om te vertellen dat ik nu iets ga doen (mijn opleiding) waar echt mijn hart ligt. Ik merk aan de reacties die ik krijg dat mensen dat eigenlijk wel heel bijzonder en mooi vinden dat ik dat nu ga doen. Ik kreeg zelfs een reactie van mijn leidinggevende die zei: ‘Ik ben eigenlijk stiekem een beetje jaloers op jou dat je dit nu gaat doen.’
Het traject gaat mij vooral helpen om het nu anders te doen, ook straks met werk. Veel meer luisteren naar wat ik wil, in plaats van mijzelf wegcijferen ten behoeven wat ik denk dat andere van mij verwachten. (het leren nee zeggen). Ik hoop ook van harte dat ik dit kan vasthouden.

DC Loopbaanbegeleiding biedt een op maat gemaakt traject op basis van je eigen wensen en behoefte. Het geeft je inzicht in wie je bent en wat je eigenlijk wil, en geeft zicht op hoe het komt dat je deze zaken eigenlijk ‘onderdrukt’. Door bijvoorbeeld hoe de maatschappij werkt, hoe je vast zit in je eigen patroon. Het laat je nadenken hoe je zelf richting wil geven aan wat je eigenlijk wilt, en helpt daarbij om naar (realistische)mogelijkheden te kijken.
DC Loopbaanbegeleiding heeft praktische en actuele kennis van wat er speelt in de huidige arbeidsmarkt en geeft tips om deze te vertalen naar je eigen situatie.

Kortom: een traject wat verdieping geeft in jezelf en waar je concreet wat mee kan!”


      10/10  ‘Gisteren officieel mijn nieuwe aanstelling ondertekend!’

Geplaatst door Thijs (28 jaar) uit Rotterdam
“Gisteren heb ik officieel mijn aanstelling bij de politie Den Haag ondertekend! Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor je hulp en steun bij het hele sollicitatieproces! Als ik nog mensen weet die ook vast zijn gelopen met een studie of werk keuze dan zal ik je zeker aanbevelen :)”


      9.0/10  ‘Ik heb veel meer zekerheid en hoef niet meer te twijfelen.’

Geplaatst door Alfo (51 jaar) uit Ede
“Je dienstverlening vond ik goed en beantwoorde aan mijn wensen. Alles is en ziet er heel goed verzorgd uit en dat schept vertrouwen en kwaliteit. Dat allemaal voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Door het loopbaanadvies kan ik nu met veel meer zekerheid verder en hoef niet meer te twijfelen. Het zeer complete en professionele eindverslag, geeft mij duidelijk inzichten in mijn talenten en competenties.”


      9.5/10  ‘Ik had geen idee, ik vond ook erg veel dingen leuk.’

Geplaatst door Annelies (32 jaar) uit Renkum
“Vooraf had ik geen idee welke richting ik op wilde, er was zoveel keuze en ik vond ook erg veel dingen leuk. Langzaam maar zeker werd dit steeds een stukje kleiner gemaakt. Steeds vaker vielen er richtingen af. Vooral door eens een dagje mee te lopen of een open dag/avond te bezoeken. Nu ik het traject heb afgerond is er één duidelijke richting uitgekomen. Dat geeft mij erg veel rust en het voelt ook als de juiste keuze. Ik vind het erg prettig om niet meer zo te hoeven zoeken. Het geeft ook weer nieuwe energie om aan een nieuwe uitdaging te gaan beginnen!
De setting (huiskamer) vond ik erg prettig, je voelt je hier snel op je gemak en kunt daardoor ook gemakkelijker vertellen wat je bijvoorbeeld zoekt in werk. De tests zijn professioneel en de manier van bevragen vond ik persoonlijk erg prettig; rustig, persoonlijk, niet zakelijk maar toch ook professioneel.”


      10/10  ‘Peter heeft mij geholpen een baan te vinden die bij mijn persoonlijkheid past’.

Geplaatst door Hannah (24 jaar) uit Ede
“Peter heeft me geholpen om een baan te vinden die echt bij mijn persoonlijkheid past. Het traject heeft mij een duidelijk beeld gegeven over wat mijn kwaliteiten zijn en waar mijn interesses liggen, zodat ik zelf verder richting kan gaan geven aan mijn verdere loopbaan. Zoals afgesproken zou ik mailen over hoe de sollicitatie is verlopen als stylist. Ik kan inmiddels vertellen dat ik het ben geworden. Echt zo gaaf en zo geweldig dat het allemaal zo snel is gegaan! Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp! Ik begin al in november en heb er superveel zin in.”


      10+/10  ‘Mijn sollicitatiegesprek ging voor het eerst in mijn leven goed!’

Geplaatst door Stef (42 jaar) uit Amersfoort
“Reuze bedankt voor al jou hulp! Ik heb een week geleden een sollicitatie gesprek gevoerd en voor het eerst in mijn leven ging dit goed!! Ik heb nog geen baan, maar ben wel enthousiast over solliciteren. Dus naast dat ik een stuk meer zelfvertrouwen heb, zijn bij mij ook behoorlijk wat kwartjes gaan vallen over wie ben ik- wat kan ik, wat zoeken zij en wat wat willen ze horen.”


      8.0/10  ‘Loopbaanadvies van DreamCenter kan je helpen!’

Geplaatst door Ghislaine (31 jaar) uit Deventer
“Van iemand die zich graag wil ontwikkelen, maar een puzzelstukje mist en een klein duwtje in de rug nodig heeft tot mensen die zichzelf totaal kwijt zijn en een laatste strohalm zoeken om nog iets van hun leven te maken. Loopbaanadvies van DC Loopbaanbegeleiding kan je helpen!
Waarom?

1. De sessies vinden in een vriendelijke en huiselijke sfeer plaats. Je komt daardoor los en komt echt in aanraking met jezelf en dus je diepste passies/wensen/meningen op werk- of studiegebied, maar ook je hobby’s en je (levens)ideeën. Hierdoor kan DC Loopbaanbegeleiding beter je ‘ware ik’ naar boven halen en je op het juiste studie- of loopbaanspoor zetten dat het best bij je past.

2. Er wordt uitgebreid aandacht aan je verhalen besteed en actief naar je geluisterd. Je bent dan geen cliënt nummer zoveel van de dag, maar een mens die er mag zijn.

3. Peter is een bekwame loopbaanadviseur die je ideeën, wensen, struikelblokken en hindernissen herkent en daar niet raar van opkijkt of bevooroordeeld. Dit geeft het gevoel dat iemand je echt helpt en weet/ begrijpt waar je mee zit.”


      8.0/10  ‘Het heeft me net dat duwtje gegeven dat ik nodig had!’

Geplaatst door Esther (45 jaar) uit Putten

“Het traject heeft mij bevestiging gegeven van wat ik eigenlijk al wist. Het heeft me een verder geholpen om ook echt iets te gaan ondernemen. Een paar concrete stappen zijn al gezet. Zo ben ik op 1 november begonnen met een 3 maanden durende basisopleiding Systemisch Coachen (1 dag in de week). En start ik op 3 maart a.s. met de opleiding Hormoonfactor Trainer bij Sonnevelt Opleidingen (met de bedoeling uiteindelijk het diploma Vitaliteitscoach bij Sonnevelt te gaan behalen).
Ik heb de gesprekken als zeer prettig heb ervaren. Je stelt goede en kritische vragen, vragen die je verder helpen. Dat het me net dat duwtje heeft gegeven dat ik nodig had.

Peter, nogmaals bedankt voor de gesprekken en de inzichten die ik gekregen.”


      10/10  ‘Ik kwam op een punt dat ik niet meer wist wat de volgende stap moest zijn’.

Geplaatst door Sarah (25 jaar) uit Nijkerk
“Voor het loopbaanadvies liep ik enorm tegen mezelf aan. Vanuit mijn persoonlijkheid vind ik het belangrijk om bewust in het leven te staan. Al van jongs af aan zet ik bewuste stappen om te bereiken wat ik wil in het leven. Toen kwam ik ineens op een punt te staan waarbij ik niet meer wist wat de volgende stap moest zijn. Dankzij jouw loopbaanadvies heb ik weer een nieuwe stap in mijn leven kunnen zetten! Ik heb me ingeschreven voor een opleiding die geheel aan mijn wensen voldoet en welke past bij mij als persoon! Ik heb er zin in om te beginnen! Dank je wel! Ik raad het zeker aan: loopbaancoaching is een manier om jezelf beter te leren kennen en om een goede keuze te maken tav je loopbaan. DC Loopbaanbegeleiding helpt je hier bij. Peter is enthousiast, betrokken en heeft passie om mensen te helpen bij hun zoektocht naar het juiste werkveld! Peter heeft een gave om mensen te enthousiasmeren zodat zij weer zin hebben om aan het werk te gaan!”


      8.0/10 ‘Geholpen met een beter zelfbeeld’.

Geplaatst door Robin (43 jaar) uit Utrecht
“Heb voor mij zelf een duidelijker beeld van wat ik wil en waar ik (blij van word). Dit durf ik nu ook uit te spreken in mijn gesprekken met potentieel werkgevers wat voor helder- en duidelijkheid zorgt. Ik zal DC Loopbaanbegeleiding zeker aanraden. De prijs-kwaliteitsverhouding is goed. En het heeft mij in ieder geval geholpen om beter zelfbeeld te krijgen.’


      10/10  ‘Strakke werkwijze. Dat zoiets in 3 gesprekken mogelijk zou zijn had ik niet verwacht’

Geplaatst door Annelies (42 jaar) uit Amersfoort
“Nogmaals, ik heb het echt als een goed traject ervaren. Dat zoiets in 3 gesprekken mogelijk is, had ik niet verwacht. Als ik achteraf bekijk vanaf het moeten kiezen van de ‘instelling’ waar ik het traject wilde doorlopen, tot het beëindigen van het traject bij DC Loopbaanbegeleiding, kan ik alleen maar zeggen dat ik de juist keuze heb gemaakt. Je hebt me een welkom gevoel gegeven, je bent betrokken bij de persoon die tegenover je zit en totaal niet zakelijk, maar persoonsgericht.

Na de vakantie komt de volgende stap en daar heb ik het volste vertrouwen in. Zoals je het zelf ook beschreef in het rapport. Ook al zou ik eerst nog ergens anders aan de slag gaan, ik heb nu een perspectief voor ogen, het heeft me bevestigd in mijn gevoel welke kant ik op moet gaan.

Voor de gesprekken was ik erg onzeker over welke weg ik in moest slaan. Ik had wel bepaalde voorgevoelens over bepaalde functies die ik misschien leuk zou vinden. Maar door het afbreken of het verkeerd kiezen van 2 opleidingen heeft mij geen zekerheid gegeven over keuzes. Door middel van het advies ben ik bevestigd in mijn vermoedens. Daarbij ben ik nu een stap wijzer dat ik niet per se een opleiding hoef te volgen voor de MBO beroepen die uit de tests zijn gekomen. Iets wat ik zonder de gesprekken wel van plan was om eventueel te gaan doen.

Verder heeft het mij inzicht doen geven in functies die bij mij passen waar ik totaal niet bij stil zou hebben gestaan van het bestaan ervan.

De reden waarom ik specifiek DC Loopbaanbegeleiding aan zou raden, is het persoonlijke stuk. Je bent een oprecht en eerlijk persoon, persoonsgericht en niet te zakelijk. Daarbij is de sfeer van jullie praktijkruimte alleen al rustgevend en ik denk dat dat voor anderen ook een prettig gevoel zal geven. Daarnaast is je werkwijze strak, waarmee ik bedoel dat je in 2 gesprekken geheel helder hebt wie de persoon is en a.d.h.v. de testresultaten al kunt aangeven wat al dan niet bij iemand past.”


      8.5/10  ‘Nieuwe uitdaging gevonden’.

Geplaatst door Henk-Jan (38 jaar) uit Apeldoorn
“Op dit moment nog niet die nieuwe, uitdagende baan, maar wel een goed inzicht van wat ik nu zou willen en wat goed bij mij past. Ik raad DC Loopbaanbegeleiding aan om: de manier van aanpak, de gemoedelijke sfeer waaronder de gesprekken plaats vinden en de rustige, deskundige uitstraling van Peter zelf.

Latere reactie:
Ik wil je bij deze even laten weten dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden. Ondanks de huidige penibele situatie is het toch gelukt iets te vinden. Ik ga in het nieuwe jaar bij ….. Metaal in ….. aan de slag als tekenaar. Het is een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met designtrappen, hekwerken en balustrades. Allemaal maatwerk, dus wat dat betreft past het mooi in het plaatje wat uit onze gesprekken is gekomen. Ik ben er al met al heel erg blij mee. Ik wou je dit in ieder geval even laten weten. Ik wens je voor straks al vast fijne feestdagen toe.”


      10/10  ‘Het trajectverslag is duidelijk en beknopt, heel plezierig en handig om dingen zwart op wit te hebben staan’.

Geplaatst door Wendy (43 jaar) uit Huizen
“Het trajectverslag was duidelijk en beknopt, heel plezierig. Het is handig om sommige dingen zwart op wit te hebben staan zodat je het nog eens na kunt lezen. Vóór het advies zat ik een beetje vast in mijn eigen vicieuze cirkel. Ik heb het ontzettend nuttig gevonden om samen te kijken wat mijn potenties zijn en waar mijn mogelijkheden liggen.

Wat mij betreft krijg je een 10, de manier van luisteren en meedenken werkte voor mij heel verhelderend. Mijn oud-collega wordt door iemand anders gecoacht en zij wordt gepusht om zich heel anders voor te doen dan ze is in haar sollicitatiebrieven. Jij hebt met mij naar mijn minder sterke punten gekeken en laten zien hoe ik me op een zo gunstig mogelijke manier kan presenteren en tegelijkertijd wel mezelf blijf. Ook prettig dat er tussen de gesprekken gewoon gemaild kan worden.

Zoals je al wel begrijpt zou ik DC Loopbaanbegeleiding absoluut bij anderen aanbevelen. Ik vond je advies, positieve energie en motivatie erg inspirerend!”


      8.0/10  ‘De begeleiding, tools en terugkoppeling zijn zeer prettig en bieden allerlei handvatten’.

Geplaatst door Marco (31 jaar) uit Nijkerk
“Het grootste verschil is met name dat ik nu een (redelijk) duidelijk en helder beeld heb van wat bij mij past als persoon, en in welke richting ik zou moeten gaan zoeken om een baan/functie te vinden die bij mijn kwaliteiten en interesses aansluit. Dit was/is voor mij het grootste verschil aangezien ik om het maar te zeggen, gewoon geen enkel idee had.

Ik zou DC Loopbaanbegeleiding zeker aanbevelen bij anderen. Ik heb het gehele traject mede door de geïnteresseerde en persoonlijke begeleiding zeer ontspannen beleefd. De begeleiding, de tools, en de terugkoppeling zijn zeer prettig en bieden allerlei handvatten om op verder te borduren.”


      7.0/10  ‘Luisteren naar je gevoel en verstand worden allebei geactiveerd.’

Geplaatst door Claudia (25 jaar) uit Amersfoort

“Dit traject heeft voor mij de mate waarin bepaalde persoonlijkheidskenmerken van toepassing zijn bevestigd. Daarnaast ben ik te weten gekomen waar voor mij de verbeterpunten zitten en welke eigenschappen ik zou willen ontwikkelen. Door dit traject heb ik ook geleerd meer open te staan voor nieuwe ideeën en deze te gaan onderzoeken, zonder meteen een standpunt in te nemen.

De opbouw van het traject is prettig, door eerst de testen in te vullen en daarna de diepte in te gaan met de gesprekken. De gesprekken richten zich niet alleen op de loopbaan maar ook hoe je jou talenten en wensen misschien buiten je werk kan inpassen. Dat benadrukt voor mij te meer dat je niet je aller grootste passies in je werk hoeft terug te vinden om een prettige loopbaan te hebben. Tijdens de gesprekken wordt er gekeken naar haalbare mogelijkheden en een realistisch stappenplan. Luisteren naar je gevoel en je verstand wordt allebei geactiveerd zodat er geen grootse plannen worden gemaakt waarvan de slagingskans uiteindelijk klein kan zijn.”


     9.0/10  ‘Na 2,5 jaar kom ik echt op mijn plek terecht!’

Geplaatst door Jan (47 jaar) uit Alphen aan de Rijn

“Dit is wat je noemt een late reactie…. Toch vind ik het leuk om alsnog een keer te reageren. Het is inmiddels zo’n 2.5 jaar verder en ik heb een hoop nieuwe ervaringen opgedaan. Een van mijn grootste wensen was om mijn talenten in te kunnen zetten in een organisatie met een doel dat er toe doet. Nu heb ik de mogelijkheid gekregen en op 1 januari ga ik van baan switchen.
Ik wordt teamleider Financien bij het Leger des Heils. De connectie is gelegd via het Linked-In account dat jij met mij hebt gepimpt! Daardoor kwam afgelopen zomer een contact tot stand met een oude bekende (van zo’n 30 jaar geleden). En met deze relatie kwam bovengenoemde baan voor mij tot stand.
Het sparren met jou toendertijd heeft mij enorm geholpen om te zien wat ik kan en wat ik wil. Nu, na 2,5 jaar kom ik denk ik echt op mijn plek terecht!
Nogmaals hartelijk dank voor jou ondersteuning in 2014 en ik ben blij met wat het nu gaat brengen!”


     10/10  ‘Ik ben van onzeker, zeker geworden!’

Geplaatst door Robert (34 jaar) uit Voorthuizen

“Ik ben van onzeker, zeker geworden in de keuze voor het onderwijs/werken met jongeren. Heel bevrijdend om samen zo’n toch wel pittige beslissing te kunnen nemen. De uitkomst komt wellicht eerder dan verwacht en sluit geheel aan bij mijn eigen nu inmiddels gemaakte keuzes. (bevestigend dus) Dat geeft veel zelfvertrouwen en rust.
De ambiance, jouw werk ‘huiskamer’ geeft direct een warm en vertrouwd gevoel zodat mensen, zoals ik, open gesprekken durven voeren. Dit is perfect. Voor het door mij gekozen basis pakket vind ik dat je prima service levert, ook wat betreft de aftersales, ga zo door Peter!
Ik heb de gevoerde gesprekken als zeer plezierig ervaren, alsof we elkaar al tijden kende. Dat is ook de sleutel tot het succes in jouw vak.”

“Ik weet niet of je me nog kunt herinneren, maar gisteren ben ik voor het eerst in 16 jaar weer naar school geweest. De keuze is voor de Pabo op de ………. gevallen.
Basisonderwijs dus…. Heerlijk, direct al starten met werkplekleren, voor de groep en genieten maar. Mede dankzij jouw hulp heb ik deze stap durven nemen, bedankt!”


     8.0/10  ‘Ik ga nu doen wat ik al heel lang wou doen!’

Geplaatst door Romy (27 jaar) uit Nijkerk

“Ik ben vooral meer in mezelf gaan geloven, omdat ik weet waar mijn kwaliteiten liggen en weet wat er bij mij past. Daardoor ben ik ook zekerder geworden van mijn zaak. Ook weet ik hoe ik nu op verschillende manieren kan zoeken naar vacatures en hoe ik hierop kan reageren. Wat mij vooral heeft opgeleverd is dat ik nu ga doen wat ik al heel lang wou doen! Door dit traject ga ik nu (morgen) naar het buitenland en daar een Engelse cursus doen. Ik had dit altijd al gewild, maar op de een of andere manier kwam dit er niet van of stelde ik het uit en vond ik dat ik gewoon moest werken en gunde het mezelf niet.
Er wordt echt goed naar je als persoon gekeken, wat er bij jou past. En goede vragen worden gesteld om er achter te komen wat ik wil en wat er bij mij past. Door dit traject ga je ook anders naar jezelf kijken en leer je jezelf beter kennen. Fijne samenwerking en goed advies!”


     9.0/10  ‘Ik weet nu waar mijn passie ligt en waar ik veel energie van krijg.’

Geplaatst door Antwin (38 jaar) uit Putten

“Door het traject heb ik meer inzicht gekregen in wat een passende richting voor mij zou kunnen zijn. Door de vraagstellingen ben ik me meer bewust geworden van waar ik blij van word, waar mijn passies liggen en hoe ik het beste invulling kan geven aan de volgende stappen die ik kan nemen om voor een mooie toekomst.

Zou prettig zijn als de gesprekken nog iets langer zouden duren. Ik ben erachter gekomen dat er zoveel informatie naar boven is gekomen, dat ik misschien elke sessie een half uurtje langer had willen laten duren.

Peter is een ervaren coach die met een prettige insteek zoveel mogelijk persoonlijk en werk gelateerde informatie uit je haalt. Hij zorgt ervoor dat je meer dan anders nadenkt over wat je nu eigenlijk echt wil, waar je kwaliteiten liggen vooral waarvoor je passie hebt om vervolgens je een goede richting in te sturen. Wat mij betreft een goede prijs/kwaliteit verhouding en mede dankzij dit traject hoop ik het hieruit voortgekomen plan/idee door te kunnen zetten. Dan ga ik echt iets doen wat ik leuk vind, waar
mijn passie ligt en waar ik heel veel energie van krijg. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet!”


     10/10  ‘Ik ga morgen beginnen met mijn nieuwe baan.’

Geplaatst door Sebastiaan (29 jaar) uit Amersfoort

“Excuses voor mijn late reactie. Het was een drukke periode, maar: ik ga morgen beginnen met mijn nieuwe baan als afdelingsleider bij de Media Markt. Ik ben benieuwd naar mijn eerste werkweek!

Ik heb meer inzicht in mogelijke stappen binnen mijn loopbaan die beter bij mezelf passen en een beter beeld van mijn persoonlijkheid. DC Loopbaanbegeleiding is een plek waar je op deskundige wijze weer op het juiste spoor kunt komen, richting een loopbaan die energie oplevert en bij je past. Dit wordt naast testen bereikt op persoonlijke gesprekken waardoor de kans veel groter is, dat de gewenste antwoorden van de client voor zijn/haar toekomst op tafel komen.”


     9.0/10  ‘Ik wil iets anders, maar weet niet hoe ik dit aan moet pakken’

Geplaatst door Vincent (35 jaar) uit Amersfoort

“Het traject heeft me heel duidelijk inzicht gegevens waar mijn krachten liggen en zo dus ook mijn belemmerende gedachten uit de weg te gaan. Ik doe nu wat ik echt leuk vindt!

Ik zou DC Loopbaanbegeleiding zeker aanraden! Ik heb absoluut het gevoel dat er goed naar je gelusiterd wordt en je krijgt duidelijk handvaten voor de vervolgstappen. Zoals eerder aangegeven was ik misschien in het begin iets sceptisch, maar kijk terug op een zeer succesvol traject! Met als resultaat een hele leuke nieuwe baan!”


     9.8/10  ‘Mijn ondermijnende overtuigingen zijn opgeruimd.’

Geplaatst door Carla (50 jaar) uit Zeist

“Als ik kijk naar mijn beeldvorming van voor het traject en na het traject, kan ik zeggen dat het voor mij helder is geworden aan welke voorwaarden mijn werk/huidige baan zou moeten zijn. Iets wat voor mij mijn nieuwe ankers zijn. Daarnaast zijn gelukkig de ondermijnende overtuigingen opgeruimd.

Ik heb je laatst aanbevolen bij een collega met als motivatie dat jij een goede afstand kunt creeren tussen de persoon en het werk. Wat verhelderend en versnellend werkt. Dat je deskundig en integer bent, veiligheid biedt, respectvol en zeer doelgericht.

Mocht ik nog in de toekomst coaching willen, zal ik zeker op jou een beroep doen!
Dank voor alles.”


     8.0/10  ‘Mijn keuze is nu veel meer overwogen.’

Geplaatst door Anna (35 jaar) uit Emmeloord

“Voor het traject wilde ik eigenlijk zomaar iets gaan doen wat me leuk leek, zonder dat dit heel overwogen was. Ook was ik bang een blinde vlek te hebben mbt dat ik altijd in de verkeerde richting had gezocht qua werk. En ik vond het lastig werk te vinden dat bij mij past.
Na het traject is mijn keuze (NT2 docent) veel meer overwogen. Ik vond het fijn dat je met mij mee hebt gedacht en bv mijn kwaliteiten en valkuilen op een rijtje hebt gezet met mij. Wat betreft de blinde vlek: Dit bleek mee te vallen. Ik heb eigenlijk best nog wel in de goede richting gestudeerd. Wel bleek het te kloppen dat het voor mij niet heel makkelijk is om passend werk te vinden, omdat ik aan de ene kant uitdaging nodig heb en werk dat mij prikkelt en blijft prikkelen, en aan de andere kant veel structuur en ook een veilige, warme werkomgeving. En mijn gebrek aan assertiviteit is ook een handicap + het feit dat ik vrij langzaam ben en niet zo erg handig. Maar goed, ik heb op dit moment werk waar ik mee verder kan en heb zin om met de NT2 opleiding een nieuwe uitdaging aan te gaan.”


     8.0/10  ‘Inmiddels ben ik weer aan het werk en tot mijn grote verbazing met echt plezier!’

Geplaatst door Petra (26 jaar) uit Hulshorst

“Het traject heeft me inzicht gegeven in een aantal dingen, namelijk wat voor mij belangrijk als het gaat om werk, dat maakt ook duidelijk waarom mijn huidige werk niet lukte. Ook een stuk bevestiging dat het goed is om op een lager nivo te gaan werken, om zo eerst weer vertrouwen in werken opzich te krijgen. Inmiddels ben ik weer aan het werk en tot mijn grote verbazing met echt plezier!

En: mooi dat verslag op het laatst, om alles nog eens terug te kunnen lezen.”


      9.0/10  ‘De keuze is zo groot, ik kom er zelf niet uit.’

Geplaatst door Marieke (37 jaar) uit Amersfoort

“Ik heb me ingeschreven voor een studie, terwijl ik voor dit traject nog geen idee had wat ik moest gaan doen. Ik vind het ook prettig dat ik alle opties wel samen heb bekeken. Ik heb mezelf meer leren kennen, ook door de reacties van de mensen om mij heen. Hierdoor kan ik veel beter de vacatures uitkiezen waarop ik solliciteer en ik kan het ook gebruiken in mijn sollicitatiebrieven en gesprekken en in mijn nieuwe werk en zelfs voor mijn studie. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik nu weer weet wat ik kan en hoe mijn profiel kan gebruiken op de huidige banenmarkt. Peter is integer, rustig en wijs iemand met al aardig wat ervaring en veel kennis over studies en werk.”


Waarom DC Loopbaanbegeleiding?

  • Persoonlijke benadering
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Praktijk open tot 21.00 uur
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Geen onverwachte kosten
  • Hoge klanttevredenheid
  • Erkend loopbaanprofessional

DreamCenter Loopbaancoach Amersfoort Harderwijk Barneveld Ermelo

.

LoopbaancoachMAIL ONS